Uoči Povorke ponosa

VIDEO | U Sarajevu anti LGBT skupina od LGBT skupine tražila da im vrati dugu

Treća Povorka ponosa, kojom se traže prava za LGBTIQ osobe, počinje u 17 sati i završit će u 20 sati.
Vijesti / Flash | 25. 06. 2022. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skup protiv povorke održan je u sarajevskom naselju Otoka, kod mosta "Kongresmena McKloskeya" u Sarajevu.

"Danas smo ovdje kao organizatori anti LGBT skupa pod nazivom 'Vratite nam dugu'. Ovo je dan tradicionalne normalne porodice. Protivimo se ne nasilno, već verbalno. Ne slažemo se sa LGBT vrijednostima koje se dosta nasilno, radikalno nameću", kazao je Sanin Musa, jedan od organizatora skupa protiv današnje treće Povorke ponosa u Sarajevu.

Video: Kontra LGBT skup u Sarajevu koji organizira stranka Vjera, narod, država

Prema njegovim riječima, Povorku ponosa uživo će prenositi mnoge televizijske kuće, dok skup na Otoci neće biti u direktnom prijenosu.

Za Musu je prethodno navedeno pokazatelj da se radikalno nameću vrijednosti LGBTIQ osoba. On je ranije obavijestio da se odustalo od protestne šetnje od Otoke do Vilsonovog šetališta, a kao razlog za to je istakao visoke temperature.

Prisutnima na skupu obratili su se organizatori te su dodijeljene, kako je navedeno, nagrade djeci i njihovim roditeljima. Skup je trajao do 12 sati. Ovakvi skupovi održavani su i tokom prethodnih Povorki ponosa u Sarajevu, prenosi klix.ba.

Treća Povorka ponosa, kojom se traže prava za LGBTIQ osobe, počinje u 17 sati i završit će u 20 sati. Okupljanje je ispred Vječne vatre od 15 sati, a učesnici će se od 17 sati kretati od Vječne vatre, ulicama Maršala Tita i Zmaja od Bosne do prostora između Zemaljskog i Historijskog muzeja.

Zbog sigurnosti sudionika poduzete su brojne mjere, što podrazumijeva i izmjenu u režimu saobraćaja

Kopirati
Drag cursor here to close